Jak co roku zajmujemy się hodowlą i sprzedażą karpia oraz innych gatunków ryb na wigilijny stół.
Ryby żywe
Karp / Amur / Tołpyga / Jesiotr / Pstrąg / Szczupak / Sum europejski
W celu zaoszczędzenia Państwa czasu, który jest niezbędny do przygotowania ryb według indywidualnych potrzeb zachęcamy do wcześniejszego składania zamówień. Zamówienia można składać telefonicznie
+ 48 601 476 138
+ 48 797 231 791
Cennik ryb żywych 2023 r.
Karp 25 zł/kg
Amur 25 zł/kg
Tołpyga 15 zł/kg
Jesiotr 43 zł/kg
Sum europejski 43 zł/kg
Szczupak 45 zł/kg
KARP PRZETWORZONY / SKŁADANIE ZAMÓWIEŃ 2023 R. | ||
1. Karp świeży patroszony
Ryba wypatroszona bez wnętrzności z głową i płetwami. |
Cena
+2 zł / do 1 kg |
|
2. Tusza z karpia
Ryba odgłowiona, bez ogona i płetw. Gotowa do samodzielnego pokrojenia na dzwonka |
Cena
+5 zł / do 1 kg |
|
3. Dzwonka z karpia
Na zamówienie możemy poporcjować karpia na gotowe dzwonka. |
Cena
+6 zł / do 1 kg |
|
4. Płaty z karpia ze skórą
Bez kręgosłupa z ośćmi. Z jednego karpia powstają dwa płaty. |
Cena
+4 zł / do 1 kg |
|
5. Filet z karpia
Filet jest pozbawiony ości długich od brzucha, zostają ości krótkie od kręgosłupa. Z jednego karpia powstają dwa filety. * Na życzenie możliwość zdjęcia skóry – 7 zł/od 1 sztuki całej ryby |
Cena
+3 zł / do 1 kg |
|
6. Filet cięty z karpia – Najchętniej zamawiany!
Filet bez żadnych ości poprzez gęste nacięcie mięsa do samej skóry. Z jednego karpia powstają dwa filety cięte. * Z fileta ciętego nie można zdjąć skóry! |
Cena
+3 zł / do 1 kg |
|
7. Filet cięty z karpia – PRZYPRAWIONY
Według firmowej receptury Restauracji Pod Borem. Gotowy do usmażenia w domu. |
Cena
8 zł / za 100g |
|
Ważne informacje do składania zamówień:
– Zamówienia przyjmujemy tylko na sztuki karpia! czyli ile sztuk mamy przetworzyć na daną postać. – Karpie zwykle są w przedziale wagowym 1,5-3 kg. – Na płata, fileta i fileta ciętego wybieramy tylko większe sztuki karpia w wadze od +2 kg. Mniejsze sztuki nie są odpowiednie na taką formę przetworzenia. – Z 1 średniej sztuki karpia (w wadze 2-2,5 kg) przetworzonej na płata lub fileta po porcjowaniu na mniejsze kawałki otrzymacie Państwo 4-6 gotowych porcji (100-200g). – Posiadamy maszynę VACUUM, dlatego wszystkie ryby możemy specjalnie dla Państwa zapakować próżniowo w cenie 2 zł za worek. – Na życzenie klienta jest możliwość zdjęcia skóry z ryby w cenie 7 zł od sztuki. |
PUNKT SPRZEDAŻY RYB ŻYWYCH
Rybaczówka Pod Borem – adres Ochaby Wielkie ul. Podbór 43